boende

Semester på nära håll

Semester på nära håll

Som de flesta vet vi det här laget så vankas det hemeser/svemester i år. Alltså semester här på hemmaplan. Det är ju tyvärr som så att värdsläget just nu inte tillåter några resor, i varje fall inte inom den kommande perioden. Här i Sverige så har vi ju dessutom en större spridning än hos många av våra närmaste grannländer – vilket såklart har lett till att de inte är så pigga på besök av oss.

Nåja, det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Trots allt så lever vi i ett fantastiskt land där det finns många möjligheter till underbara upplevelser på nära avstånd. Det kan vara bra att veta om rekommendationen om bilresor på max en till två timmar från hemorten håller i sig.

Bor man i trakterna kring Mälardalen är Stallarholmen ett väldigt intressant alternativ för den där hemestern. En riktig pärla vid Mälaren som bara väntar på att upptäckas. Här finns en mängd mindre verksamheten och en livsmedelsbutik. Det är med andra ord en lantlig dröm för den som vill ha både lugn men samtidigt en del av de bekvämligheter som finns i städerna.

Dessutom kan man hyra sitt sommarboende smidigt genom https://tl-fastigheter.se/ och kunna njuta av tillvaron där med möjligheter till att laga mat i moderna kök.

Förhoppningsvis så kommer det att komma något gott ur denna pandemi, till exempel som att fler av oss upptäcker just alla de små skatter som finns här i landet. För visst är det fantastiskt att resa och uppleva andra länder och kulturer. Samtidigt ska man som sagt inte underskatta det som faktiskt finns här rakt under näsan på oss. 
Ibland kan det räcka att bara åka ett län bort för att uppleva saker som ändå är lite exotiska och kittlar den där upptäckarlustan som vi alla bär på.