bänkskiva

Köksbutik i Malmö med stort utbud av bänkskivor i sten

Köksbutik i Malmö med stort utbud av bänkskivor i sten

editorial

Att tänka på miljön när man renoverar köket har blivit en självklarhet. Det som rivs ut återvinns, säljs eller skänks bort. När man sedan väljer ny inredning till köket tänker man gärna hållbart och satsar på naturliga material som håller länge, som exempelvis bänkskivor av sten. Stenskivor är också unika då materialet är naturligt och ingen sten är den andra lik. Det ger också köket en lite lyxigare känsla. 

Bänkskivor av sten finns både i marmor, kalksten och granit. Bänkskivorna är så vackra att de i stort sett passar till alla köksstilar. Men kalksten går kanske extra fint ihop med nordisk sparsmakad design i ljusa toner. 

Bänkskivor av marmor finns i många kulörer som exempelvis vit, rosa, grön, brun och svart. Det gör det enkelt att matcha en bänkskiva av marmor med köksluckorna. Men många som väljer en stenskiva till köket gör tvärt om. De väljer bänkskiva först och matchar sedan köksluckorna efter stenskivan. 

 

image

 

Vissa bänkskivor måste impregneras 

Bänkskivor av sten har lång livslängd och är väldigt tåliga. Därför klarar de heta kastruller, stekpannor och plåtar bra. Men marmor och kalksten är något känsliga för livsmedel med syra som citron, vin och vinäger. Då de båda också är mer porösa kan de också suga åt sig spill och få fläckar om de inte ytbehandlas. Men att ytbehandla en stenskiva är enkelt då det finns bra produkter som sprejas på. Ett mer tåligt material är granit men det finns också extremt hållbara bänkskivor av dekton som är en slags konstgjord sten av naturliga mineraler. 

En bänkskiva av sten kostar lite mer än andra bänkskivor. Men det är ett unikt och naturligt material med lång livslängd. För att hitta rätt sten och bänkskiva i Malmö ska man vända sig till en köksbutik som är specialiserad på just stenskivor, som exempelvis här: https://smartkok.se/bankskiva-malmo/.