golv

Känsla för färg, form och yta

Känsla för färg, form och yta

När du kliver in i ett rum och genast fäster blicken på ett vackert golv. Tänk vilken effekt det kan ha på ett helt rum när golvet är häftigt, vackert eller väl bearbetat. Hur ofta funderar du själv över Behandling av golv i Stockholm? Hur ofta ser du ens på dina golv där hemma? På sin höjd när vi dammsuger, möblerar om eller skurar ett golv. Kanske irriterar vi oss på en skada i ett golv eller en fläck som vi ärvt från tidigare ägare av lägenheten. Men hur behandlar du själv ditt golv? Tar du hand om ditt golv? Vet du hur man gör det? 

 

Vad vill du åstadkomma?

Beroende på vilken känsla du vill skapa i ett rum ska du se till att välja golv och behandling av ditt golv. När du tröttnat på alla skador, en gulnad furu eller kanske en knarrig gammal plastmatta är det väl värt att satsa på nytt golv. Det finns många skickliga golvläggare där ute som kan hjälpa till att lägga nya golv, att reparera gamla vackra parkettgolv eller trägolv samt så klart slipa och behandla dem för att skapa nytt liv. Beroende på om du vill köpa nytt eller återuppliva ett gammalt blir det förstås olika stor påverkan på klimatet och plånboken.

 

 

Naturen i hemmet

I väldigt många hem finns redan vackra parkett- eller trägolv inlagda som inte alls behöver ersättas men som kan må bra av lite omsorg. Att slipa ett golv med hjälp av en erfaren entreprenör är väl investerade pengar. det är en teknik att slipa jämnt och fint så golvet blir så vackert som det kan bli. Dessutom har hantverkaren full koll på vilken behandling ditt golv behöver i form av olja, lack eller liknande. Allt du själv behöver ha koll på är vilket slutresultat du önskar i struktur, känsla, yta och färg.