takläggare

Hur ofta undersöker du ditt tak?

Hur ofta undersöker du ditt tak?

Antagligen inte så ofta som du kanske borde. Läckor och skador i tak brukar vanligtvis inte upptäckas förrän det är för sent. Folk tänker inte på det, men även det mest välbyggda taket tar skada över tid. Regn, vind och snö orsakar slitningar som med tiden leder till små läckor. Men oftast är det det enda som behövs för att ett tak ska börja förfalla. Det ska inte behöva gå så långt att hela taket riskerar rasa. Därför är det viktigt att du kontaktar en takläggare så fort du misstänker en skada.

 

Bygg det från grunden

De som jobbar med takläggning i Stockholm är ofta kunniga om allt som har med tak att göra. Därför erbjuder de inte bara reparationer av trasiga tak, utan bygger även helt nya tak. Ibland är tak så illa gångna att en reparation är onödig. Då kan det istället vara läge att investera i ett helt nytt tak. Läs på om företagen på deras hemsidor och välj en takläggare som erbjuder både reparation och grundbygge. På https://www.stb.se/ står det även om företagets referenser, något som brukar vara ett gott tecken på att det rör sig om professionella takläggare med många år i branschen.

 

 

Börja med besiktning

Om du inte är bekant med takläggning eller reparationer sedan tidigare kan det vara en idé att be takläggarna besiktiga ditt tak först. Ibland är skadan inte så farlig som man först kan tro. Men det händer även att taket är mycket värre däran än vad som syns på utsidan. Några trasiga takpannor kan exempelvis bero på en insjunken eller rutten takstomme som med tiden kommer att förfalla. Då kan det hända att hela taket måste bytas ut. I längden lönar det sig att fixa skadan så snart den upptäcks, så tveka inte. Ring och beställ en besiktning redan idag!