Handelsträdgård

Höstfix i trädgården

Höstfix i trädgården

För många trädgårdsägare har hösten en alldeles speciell charm. Det är nämligen nu på hösten som trädgårdsåret börjar. Det är nu du ska börja planera och förbereda inför nästa års växtsäsong. Handelsträdgårdar har med andra ord fullt upp så här års. En mysig höstsyssla är till exempel att plantera lökar inför våren. Påsk- och pingstliljor och andra smålökar bör du prioritera för att få i jorden så snabbt som möjligt, men tulpanlökar kan du plantera så länge du kan få spaden i jorden. Även träd, buskar, perenner och rosor kan du plantera på hösten. De tar sig ofta till och med bättre om man planterar dem när de har gått i vila.

 

 

Fundera och planera

 

Hur vill du att din trädgård skall se ut nästa år? Under hösten kan du passa på att fundera, planera och undersöka vilka möjligheter som finns. Kanske är det så att du inser att du vill ha ett nytt växthus? Ny gräsmatta? Ja, vem vet, du kanske till och med inser att du vill ha hjälp att göra om i trädgården helt och hållet? Då kan du beställa material från en handelsträdgård och boka in en trädgårdsmästare redan nu! På så sätt slipper du de långa väntetiderna som ofta uppstår under våren, när allt fler kommer på att de vill göra om i sina trädgårdar.

 

Besök en handelsträdgård

 

Passa också på att besöka en eller flera handelsträdgårdar för att få lite inspiration! Här hittar du allt från blomlökar och buskar till stenplattor och marksten. Många handelsträdgårdar erbjuder dessutom tjänster som trädbeskärning, plantering, stenmurar och plattläggning. En handelsträdgård är med andra ord helt perfekt för dig som planerar din nya trädgård. Bor du på Gotland rekommenderas ett besök på Stånga Trädgård. Det är ett familjeföretag med kompetent personal och lång erfarenhet inom branschen. Du kan läsa mer om Stånga Trädgård och vad de kan hjälpa dig med på deras hemsida: http://www.stangatradgard.se/