golvslipning

Förvandla ditt hem med nya golv

Förvandla ditt hem med nya golv

Ofta är golvet i ett rum något man inte tänker så mycket på. Inte förrän det blir repigt och fläckigt. Då kan det förstöra intrycket av hela rummet. På samma sätt kan ett nytt golv förvandla ett rum på ett fantastiskt sätt. Därför kan det vara värt att lägga pengar på kvalitetsgolv, oavsett om man söker efter ett slittåligt golv eller om man vill ha ett golv som främst är vackert. Dagens trender inom golv handlar precis som i många andra branscher om hållbarhet. Men golv har också blivit en mer framträdande inredningsdetalj, vilket lett till att det finns många golv med vackra grafiska mönster och former.

 

 

Tänk igenom materialet

 

Trägolven är och förblir de mest populära golven. Ett bra trägolv håller länge och man kan få det att se som nytt ut om man slipar det. Så kallade klickgolv är enkla att lägga själv och förekommer i olika material, dock inte i massivt trä. En trend som återvänt är textilgolv, alltså heltäckningsmattor. Det kan vara ett utmärkt alternativ i barnrum, där man vill ha ljuddämpning. Textilgolv ger även en ombonad känsla i ett sovrum. Linoleumgolv är miljövänliga och slitstarka golv. Eftersom linoleumgolv svetsas samman, krävs det att man tar hjälp av en golvläggare.

 

Anlita en golvläggare

 

För de flesta golvläggningar krävs fackmannamässiga kunskaper. Det är det säkrast att ta hjälp av en golvläggare. När du anlitar en golvläggare ska du se till att ni har ett skriftligt avtal på alla överenskommelser. Golvläggare bör kunna ge dig en tidsplan för arbetet. Om du äger och bor i bostaden där golvet ska läggas, kan du använda dig av ROT-avdraget. Var noga med att kolla upp försäkringar, besiktning av arbetet och om golvläggaren vill ha delbetalningar eller en betalning när arbetet är slutfört. Njut av hur vackert ett hem kan bli med ett nytt golv.