Måleri

Förnya ditt hem med hjälp av måleri

Förnya ditt hem med hjälp av måleri

En härlig ny färg på väggarna kan göra underverk för ett trist och slitet rum. Oavsett om det rör sig om vardagsrummet, barnens sovrum eller hallen kan en ny härlig färg på väggarna förändra hela känslan i rummet. Tur då att måleri varken behöver vara särskilt dyrt eller komplicerat!

 

 

Att tänka på när man målar om

 

Om det bara är en vägg eller ett mindre rum som ska målas väljer många att utföra jobbet på egen hand. Det behöver inte vara svårt, så länge man gör lite research och använder material och färg av god kvalitet. Det är också värt att tänka på att olika rum kräver olika typer av färg och att inte alla typer av färg passar överallt. Gå till en färgbutik och rådfråga om du känner dig osäker på vilken sorts färg som passar dina behov. 

 

Det första steget är att välja färg och kulör. Vilket intryck rummet kommer få kan avgöras helt och hållet beroende på vilken nyans du väljer. Tänk på att kulörer lätt ser ljusare ut på ett färgprov än vad de gör när de täcker en hel vägg. Köp gärna hem en liten provburk av de färger du velar mellan och provmåla innan du bestämmer dig. När det blivit dags att måla, töm rummet på möbler om möjligt och täck alla uttag, vägglister och liknande med maskeringstejp. Torka av väggarna med en dammtrasa och sen är det bara att börja måla. Låt det roliga börja!

 

Anlita en målare

 

Om man behöver måla om hela fasaden på huset eller flera rum i huset, kan det vara klokt att anlita en målare som kan utföra jobbet både effektivt och professionellt. Då kan du njuta av ett nymålat hus eller rum utan att behöva få en enda färgfläck på dina kläder. Medins måleri är ett måleriföretag med stor kompetens som utför både fasad -och inomhusmålning. Läs mer här: http://www.medinsmaleri.se/