bänkskiva

Enkelt att hitta bänkskiva i Malmö

Enkelt att hitta bänkskiva i Malmö

editorial

Den som ska renovera köket har en hel del att tänka på när det gäller val av bänkskiva. Utseendet är viktigt för de flesta, men även priset kan ha betydelse. Vanliga material är trä, laminat, marmor, kalksten, granit, komposit och rostfritt stål. När det kommer till färg passar en ljus bänkskiva de flesta köksstilar. En mörk bänkskiva kan däremot få köket att upplevas som mer exklusivt. Fast en bänkskiva i natursten kan lyfta de flesta kök oavsett kulör.

När man väljer bänkskiva till köket kan det vara klokt att också titta på materialets livslängd och hur tåligt det är. Bakar man till exempel mycket kan det vara bra att välja en bänkskiva som klarar heta plåtar. De flesta naturstenar klarar hög värme bra men kalksten och ljus marmor kan lätt få fläckar av livsmedel som innehåller syra. Men underhåller man bänkskivan som man ska och impregnerar den brukar detta inte vara något problem. 

 

bänkskiva

 

Så hittar man rätt bänkskiva

När man väljer bänkskiva till köket brukar man börja med att titta på köksluckorna och på vilken stil och färg de har för att sedan hitta en bänkskiva som passar. Men man kan också göra tvärtom och börja med bänkskivan och sedan välja en passande köksinredning utifrån den. Framförallt om man tänker sig en stenskiva, då dessa är unika med olika mönster och färgskiftningar. 

Det är alltid bra att både se och känna på olika material innan man slutligen väljer bänkskiva. För den som letar efter en bänkskiva i Malmö finns det köksbutiker som har ett lite större utbud, som exempelvis den här: https://smartkok.se/bankskiva-malmo/. Då blir det lättare att hitta rätt bänkskiva och man slipper kompromissa. En professionell köksbutik har också kunnig personal som kan komma med förslag på passande bänkskivor. Men då är det bra om man har fotograferat av köket med mobilen.