bostad

Dags att hyra ut din bostad?

Dags att hyra ut din bostad?

Det finns många tillfällen i livet när det kan vara aktuellt att hyra ut din bostad. Du kanske ska studera eller jobba på annan ort under en längre period. En blixtförälskelse gör att du snabbt blir sambo, men ändå inte känner dig redo att göra dig av med din älskade lägenhet. Kanske har du ärvt eller köpt en bostad på en trevlig ort långt ifrån din hemort, men vill endast bo där under några veckor per år.

Dessa och många andra anledningar kan finnas, som gör att du vill behålla en bostad men inte har råd att själv betala alla kostnader som den medför. Då är det ett mycket smidigt sätt att kapa kostnader, och kanske till och med tjäna en summa på kuppen, när du låter någon annan bo där. Det enda som krävs är att du har ett godkännande från din hyresvärd eller bostadsrättsförening, om det är en lägenhet. För ett hus som du äger gör du vad du vill med.

 

Båda tjänar på upplägget

Om du har en bostad som du inte använder så finns det alltid någon som är i behov av någonstans att bo. Det kan vara under en kortare tid, om du har ett boende som ligger på någon typ av semesterort. Eller så kan det vara en bostad som du kan hyra ut under längre tid, om det är en bostad som går att bo i permanent. Vilken bostad du än har så finns det alltid någon som tycker att det passar för just honom, henne eller den familjen.

Det är därför synd när det finns bostäder som står tomma under långa perioder, eller till och med under många år. Bostäder mår dessutom bäst av att vara bebodda. En bostad som blir uppvärmd, vädrad och rengjord, mår alltid bättre än en bostad som inte används.